Zeezout, Himalayazout, Keltisch zout: Zijn ze gezonder?

Weet wat je eet: Zout

Veel mensen geloven dat speciale zouten zoals zeezout, Himalayazout en Keltisch zout gezonder zijn dan gewoon keukenzout. Maar klopt dit echt?

Gezondheid en Zoutsoorten
Het staat je natuurlijk vrij om elk soort zout te kopen en te eten dat je wilt. Echter, voor je gezondheid hoef je geen dure of speciale zoutsoorten te kiezen. Zout is zout. En zoals voor alle zoutsoorten geldt: te veel zout is niet goed voor je.

Natrium en Gezondheid
De nadelige effecten van zout komen voornamelijk door het natrium dat erin zit. Zeezout, Himalayazout, Keltisch zout en keukenzout bestaan allemaal vooral uit natrium.

Mineralen in Speciaal Zout
Misschien vraag je je af: leveren de mineralen in deze speciale zoutsoorten gezondheidsvoordelen op? Zeezout, Himalayazout en Keltisch zout bevatten inderdaad iets meer mineralen zoals magnesium en calcium, en spoorelementen.

Hoeveelheid Mineralen
Toch is de hoeveelheid mineralen in deze zouten zo gering dat ze niet bijdragen aan het halen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Voor deze mineralen kun je beter fruit, groenten, brood of zuivelproducten eten.

Kies dus gerust het zout dat je lekker vindt, maar verwacht geen extra gezondheidsvoordelen van de duurdere soorten.

 

Bron:voedingscentrum

kom met ons in contact

Wil je starten met personal training, boksen, coachingstrajecten of één van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.